Transparent Blanche

Transparent Blanches Historia och Användning

Transparent Blanche kommer från Lettland från Riga. Sorten är också känd under synonymerna White Clarinet, Clear Clear, White Transparent. Transparent Blanche är en fröplanta bildad 1800. Sorten är eller har använts i stor utsträckning. Transparent Blanche är eller har varit lämplig för odling i trädgårdar. Äpplet är främst ett ätäpple.

Trädet

Trädet har en svag, pelarliknande / bredkronad tillväxt. Transparent Blanche bedömdes under åren 1997 och 1999 under obesprutade förhållanden i södra Tyskland. Transparent Blanche hade skorv på ca 25% av äpplen, skorv på några löv och mögel attacker på cirka 25% av skotten. Blomknopparna växer övervägande på de äldre grenarna. Blommans färg i ballongfasen är ljusrosa. Blomningen är tidigt. Blommorna är små med kronblad som berör varandra. Sorten är diploid och har följande själv-sterilitet alleler ?/1.

Kvaliteten och säsongen av äpplet

Äppelsäsongen är mycket tidigt, det mognar från juli. Transparent Blanche skördas extremt tidigt (slutet av juli). Äpplet har ett över genomsnittligt attraktivt exteriör. Köttet är medel saftigt med medelstor sötma, medelstor surhetsgrad och lite arom. Äpplet har en stor tendens till stöt-skador. Smaken av Transparent Blanche anses övergripande som bra. Äpplet har en mycket kort hållbarhet.

Äpplets yttre

Äpplet är medelstort med en längd på 56 mm och en diameter av 61 mm, mätt vid den bredaste punkten. Formen är rund konisk / konisk och något asymmetrisk. Den grundläggande färgen på äpplet är gul / vit grön. Täckfärgen täcker ca. 0% av äpplet. Skalets yta är slät. Det finns många lenticeller. Lenticellerna är medelstora. Alla ringar runt lenticellerne verkar ljusa jämfört med grundfärgen. Skaftet är mycket långt / medellångt och medellångt tjockt, ca.23 mm långt och ca.2,4 mm tjockt. Stjälkgropen är medium djup, utan rost. Kopphålan är platt / medium och koppen är bred / medium och stängd / halvöppen. Det finns svaga revben runt koppen.

Äpplets inre
När äpplet är skuret från blomma till stammen kan du se följande tecken: Kärlsröret är koniskt eller skålformat och trådarna är höga i koppen. De gröna linjerna runt kärnhuset slutar i mitten av kanalen. Kärndiametern är ca. 29 mm. Kärnhuset utgör ca 0,47 av hela äpplets diameter. Kärnan är medium och beige. Skalet är tunt. Fruktköttet har en vit färg. Köttet är mjukt med en fin struktur. Köttet har en tendens till brunt färgämne efter skärning.

Källa: Pomet's Apple Key, www.nordgen.org

Köp
  • från 99,00 kr SEK
  • 0 Kvar
100 % SSL-säkrad