Röd Kanel Äpple

Historia och tillämpning av röd kanel

Röd kanel kommer ursprungligen från Ryssland från Saratov. bildad före 1915. Sorten är eller har varit väldigt litet odlad eller inte odlad alls. Röd kanel groddar på granatäpplen.

Trädet
Blomknopparna växer övervägande på de äldre grenarna. Blommans färg under ballongfasen är gulaktig. Blomningen är tidigt. Blommorna är medelstora med kronblad som överlappar varandra.

Kvaliteten och säsongen av äpplet

Äppelsäsongen är medioker, det mognar från september / oktober. Röd kanel skördas medel / tidigt (sista halvdelen av september). Äpplet har en genomsnittlig attraktiv exteriör. Köttet är medelstort saftigt med medelstor sötma, medelstor surhetsgrad och lite arom. Äpplet har en måttlig tendens till stöt-skador. Smaken av röd kanel anses övergripande vara bra.

Äpplets yttre

Äpplet är litet till medium med en längd av 49 mm och en diameter på 59 mm, uppmätt på den bredaste platsen. Formen är platt / platt-rund och något asymmetrisk. Den grundläggande färgen på äpplet är gul. Täckfärgen är röd. Täckfärgen täcker ca. 50% av äpplet. Äppeltäcket är jämnt med tydliga ränder. Skalets yta är fet. Färgen på lenticellerna är ljusbrun i förhållande till basfärgen och ljusbrun i förhållande till täckfärgen. Alla ringar runt lenticellerna verkar vita i förhållande till basfärgen. Skaftet är långt och tunt, ca.18 mm långt och ca.1,9 mm tjockt. Stjälkgropen är medium djup, utan rost. Det finns svaga revben runt koppen.

Äpplets inre

När äpplet skärs från blomma till stammen kan du se följande tecken: Kärlsröret är koniskt eller skålformat och trådarna ligger mitt i koppen. De gröna linjerna runt kärnhuset slutar i mitten av kanalen. Kärndiametern är ca. 21 mm. Kärnhuset utgör ca 0,36 av hela äpplets diameter. Skalet är medium tjockt. Fruktköttet har en rödfärgad färg. Köttet är medelstarkt med en fin konsistens. Köttet har ingen tendens till brunt färgämne efter skärning.
Källa: Pomet's Apple Key, www.nordgen.org

Köp
  • från 99,00 kr SEK
  • 4 Kvar
100 % SSL-säkrad