James Grieve

James Grieves historia och tillämpning

James Grieve kommer från Skottland från Edinburgh. James Grieve är en fri pollinering av Pott x Cox Orange Pippin som bildades 1880. Sorten odlas eller har varit odlad. James Grieve är eller har varit lämplig för odling i affärer / trädgårdar. Äpplet är främst ett ätäpple .

Trädet

Trädet har en medelstor upprätt tillväxt. Under åren 1997 och 1999 bedömdes James Grieve under obesprutade förhållanden i södra Tyskland. James Grieve fick skorvangrepp på ca 25% av äpplena, scabs på ungefär hälften av bladen och mögelattackerna på cirka 25% av skotten. Blomknopparna växer övervägande på höstskott / äldre grenar. Blommans färg i ballongfasen är lila / mörkrosa. Själva blomman är medioker. Blommorna är medelstora med kronblad som berör varandra. Sorten är diploid och har följande själv-sterilitet alleler 5/8.

Kvaliteten och säsongen av äpplet

Äppelsäsongen är medioker, det mognar från september / oktober. James Grieve skördas tidigt om hösten till mitten av säsongen (första halvdelen av september). Äpplet har ett över genomsnittligt attraktivt exteriör. Köttet är väldigt saftigt med mycket sötma, medium surhetsgrad och lite arom. Äpplet har en medium / hög tendens till stöt-skador. Smaken av James Grieve anses övergripande som bra. Äpplet har en kort hållbarhetstid.

Äpplets yttre

Äpplet är medelstort till stort med en längd av 63 mm och en diameter av 73 mm, uppmätt på det bredaste stället. Formen är rund konisk / konisk och något asymmetrisk. Den grundläggande färgen på äpplet är gul. Täckfärgen är röd. Täckfärgen täcker ca. 25% av äpplet. Äppeltäcket är jämnt med tydliga ränder / svagt tydliga ränder. Skalets yta är fet. Färgen på lenticellerna verkar vit / brun i förhållande till basfärgen och vit / brun i förhållande till täckfärgen. Alla ringar runt lenticellerna ser ljusa ut jämfört med basfärgen. Skaftet är mycket långt och medium tjockt, ca 21 mm lång och ca 2,5 mm tjockt. Stjälk gropen är medium djup, med lite rost. Kopphålan är platt / medium och koppen är medium / bred och stängd. Det finns svaga revben runt koppen.

Äpplets inre

När äpplet skärs från blomma till stammen kan du se följande tecken: kärlsröret är konisk eller skålformat och trådarna ligger mitt / lågt i koppen. De gröna linjerna runt kärnhuset slutar längst ner på ledningen och separeras / avslutas längst upp i rörledningen. Kärndiametern är ca. 29 mm. Kärnhuset utgör ca 0,39 av hela äpplets diameter. Kärnorna är stora och bruna. Skalet är medeltjockt. Fruktköttet har en gyllene färg. Köttet är medelstarkt med en grov struktur. Köttet har en stark tendens till brunt färg efter skärning.

Källa: Pomet's Apple Key, www.nordgen.org

Buy this
  • från 99,00 kr SEK
  • 517 Kvar
100 % SSL-säkrad