Danzig Kant on P60 rootstock

Danziger Kants historia och tillämpning

Danziger Kant kommer ursprungligen från Polen från Gdansk. Sorten är också känd under synonymerna Danziger Kantäpple. Danziger Kant är en fröplanta som bildats 1790/1760. Danziger. Sorten är eller har varit lite odlad. Danziger Kant är eller har varit lämplig för odling i industrin.

Trädet

Blomningen själv är sen. Sorten är diploid och har följande själv-sterilitet alleler 2/7.

Kvaliteten och säsongen av äpplet

Äppelsäsongen är medioker, det mognar från september / oktober. Danziger Kant skördas i mitten av månaden (första halv september) / medium till sen (första hälften av oktober). Äpplet har ett över genomsnittligt attraktivt exteriör. Köttet är medelstort saftigt med låg sötma, medelstor surhet och ingen eller svag arom. Köttet har en bitter smak. Äpplet har en stor tendens till stöt-skador. Smaken av Danziger Kant anses vara övergripande som mindre bra. Äpplet har en lång hållbarhetstid.

Äpplets yttre

Äpplet är medelstort till stort med en längd av 68/55 mm och en diameter på 79/65 mm, mätt vid den bredaste punkten. Formen är platt / platt-runt och något asymmetrisk. Den grundläggande färgen på äpplet är blekgul. Täckfärgen är lila. Täckfärgen täcker ca. 100% av äpplet. Äppeltäcket är jämnt med tydliga ränder. Skalets yta är förhöjd linje från stjälk till kopp / fettet. Färgen på lenticellerna verkar mörk och vit, lite vitlig jämfört med basfärgen och vitt, några mörkröda ringar i förhållande till däckfärgen. Skaftet är mycket långt / långt och medel tjockt, ca 20 mm långt och ca 3,3 mm tjockt. Skaftgropen är medium djup, utan rost. Kopphålan är medium djupt / djupt och koppen är bred / smal / 0 och stängd / halvöppen. Det finns mäktiga revben runt koppen.

Äpplets inre

När äpplet är skuret från blomma till stammen kan du se följande tecken: Kärlsröret är koniskt eller skålformat / trattformat och trådarna är centrerade i koppen. De gröna linjerna runt kärnhuset slutar längst ner på röret och separeras / avslutas längst ner på röret där de möts / slutar i mitten av röret. Kärnhuset är hjärtformat. Om du skär äpplet på tvärs kommer kärnhusets tvärsnitt att vara öppet / halvöppet. Kärndiametern är ca. 43/25 mm. Kärnhuset utgör ca 0,36 / 0,54 av hela äpplets diameter. Kärnorna är små och mörkbruna. Skalet är tjockt. Fruktköttet har en grönaktig färg. Köttet är medelstarkt med en medelhög konsistens. Köttet har en stark tendens till brunt färg efter skärning.

Källa: Pomet's Apple Key, www.nordgen.org

Köp
  • från 99,00 kr SEK
  • 5 Kvar
100 % SSL-säkrad