Belle de Boskoop

Belle de Boskoops historia och tillämpning
Belle de Boskoop kommer från Holland från Boskoop. Belle de Boskoop är en mutation av Reinette de Montfort som bildades 1856. Sorten är eller har använts i stor utsträckning. Belle de Boskoop är eller har varit lämplig för odling i affärer / trädgårdar. Äpplet är främst ett ätäpple.

Trädet
Utbytet är stort. Under åren 1997 och 1999 bedömdes Belle de Boskoop under obesprutade förhållanden i södra Tyskland. Belle de Boskoop fick inga skorv på äpplena, äppleskorv infektioner på några blad och mögelangrepp på ca 25% av skotten. Blomknopparna är övervägande i höstgrödor / äldre grenar. Blommans färg under ballongfasen är ljusrosa. Blomningen är tidigt. Blommorna är stora med kronblad som överlappar varandra. Sorten är triploid och har följande själv-sterilitets alleler 3/5/2.

Kvaliteten och säsongen av äpplet
Skördens säsong är sen, det är mogen från november / december. Belle de Boskoop skördas sent (sista hälften av oktober). Äpplet har en genomsnittlig attraktiv exteriör. Köttet är mycket saftigt / medel saftig torr / medium / svag sötma, stark syra och mycket / någon arom. Syrainnehållet i musten är 1,05%. Innehållet av socker i musten är 15,0%. Äpplet har en måttlig tendens till stöt-skador. Smaken av Belle de Boskoop anses övergripande som mindre bra / medium bra / bra. Äpplet har en mycket lång hållbarhet.

Äpplets yttre
Äpplet är medelstort till stort med en längd av 68 mm och en diameter på 73 mm, uppmätt på det bredaste stället. Formen är rund konisk / konisk och något asymmetrisk. Den grundläggande färgen på äpplet är gul. Täckfärgen är röd. Täckfärgen täcker ca. 0% / 25% av äpplet. Äppeltäckets färg är helt jämn. Skalets yta är rostig. Lenticellerna är stora. Färgen på lenticellerna är ljusbrun i förhållande till basfärgen och ljusbrun i förhållande till däckfärgen. Alla ringar runt lenticellerna verkar vita / gröna jämfört med grundfärgen, skaftet är mycket långt / medellångt och tjockt, ca.22 mm långt och ungefär 3,5 mm tjockt. Skaftgropen är djupt, med mycket rost. Kopphålan är djupt / medium och koppen är medium / bred och 2,1 / halvöppen. Det finns svaga revben runt koppen.

Äpplets inre
När äpplet skärs från blomma till stjälk kan man se följande tecken: kärlsröret är koniskt eller skålformad och dammtrådarna är placerade i mitten av koppen. De gröna linjerna runt kärnhuset slutar i mitten av kanalen. Kärndiametern är ca. 25 mm. Kärnhuset utgör hela 0,34 av hela äpplets diameter. Kärnorna är medelstora och rödbruna. Skalet är tjockt.Värdering: 5

Använda: Matlagning / cider

Mognad: Sen

Skörd: Bra

Härdighet: Zon1-5

Växtplats: Sol, näringsrik jordKälla: Pomet's Apple Key, www.nordgen.org

Köp
  • från 129,00 kr SEK
  • 2553 Kvar
100 % SSL-säkrad